
Ingredienser
Deg
20 st |
Geisha-praliner |
2 dl |
vetemjöl |
1 1/2 tsk |
bakpulver |
1/4 tsk |
salt |
Fyllning
12 st |
Geisha-praliner |
Gör så här
12 STYCKEN
- Sätt ugnen på 175 grader
- Knäck ett ägg i en skål
- Skala och smält Geisha-chokladen. Du kan med fördel smälta chokladen i mikron. Kör på högsta effekt en minut. Rör om och upprepa ett par gånger tills allt har smält.
- Rör ihop ägg och smält Geisha
- Rör ihop mjöl, bakpulver och ev. salt i en separat skål. Saltet är en smakfråga. Själv gillar jag kontrasten mellan sött och pyttelite salt.
- Häll i mjölblandningen i chokladblandninge och rör ihop till en blank och smidig deg.
- Rulla 12 bollar och lägg ut dem på en bakplåtsklädd plåt
- Tryck i en Geisha i varje boll och täck den så gott det går
- Gör gaffelmönster i kors på varje kaka
- Skjuts in i ugnen
- Grädda 10-15 minuter
YES! Redo att ätas. Njut dem gärna lite ljumna så är den krämiga nougatkärnan fortfarande rinnande.
Bild och recept är framtaget i samarbete med Vivi Wallin, FixaSjalv.
För fler av hennes tips och recept besök www.fixasjalv.se