Ingredienser

Antal: 1 kladdkaka

Detta behöver du:
200 g brynt smör
200 g Ögon Premium 70 %
4 ägg
3 dl strösocker
1 tsk Ögon vaniljsocker
½ dl Ögon kakao
2 dl vetemjöl
1 msk smör till formen

Gör så här

1. Sätt ugnen på 175 grader varmluft.
2. Bryn smöret så det blir bärnstensfärgat, ta bort från spisen och låt svalna något.
3. Hacka chokladen och rör ner i smöret. Rör om till chokladen smält. Ställ kastrullen i ett kallt vattenbad
så det svalnar helt.
4. Rör ihop ägg och strösocker för hand. Det ska bara precis röras ihop inte vispas för mycket.
5. Häll chokladsmöret i äggsmeten och rör om.
6. Sikta i de torra ingredienserna och rör om till en slät chokladsmet.
7. Spänn ett bakplåtspapper i botten på en springform, 20 centimeter. Smörj kanterna med smör.
8. Häll i smeten och grädda näst längst ner i ugnen i 30-35 minuter. Låt svalna helt innan servering.


Tips!
Om du använder en större form så kommer tiden i ugnen bli kortare. Servera med lättvispad grädde. Men istället
för att lägga det i en skål vid sidan om så spritsa det på kladdkakan istället och pudra över lite kakao.