Ingredienser
Botten
4 | ägg |
1,5 dl | socker |
0,5 dl | vetemjöl |
0,5 dl | potatismjöl |
0,5 dl | Fazer Ögon Cacao |
2 tsk | bakpulver |
Fyllning:
2 dl | grädde |
200 g | färskost |
0,5 dl | socker |
100g – 150g | Krossad Marianne |
Topping:
500 g | vit marsipan |
250 g | röd marsipan |
Gör så här
Rulltårta:
- Vispa ihop ägg och socker pösigt.
- Blanda de torra ingredienseena och sila ned blandningen i degen så att smeten blir jämn.
- Bred ut degen på ett bakplåt med bakplåtspapper. Grädda i 225 grader ca. 6 minuter.
- Låt kakan svalna på ett sockrat bakplåtspapper.
Fyllningen:
- Vispa grädden.
- Blanda ihop färskosten med sockret. Lägg till vispgrädden och blanda till en jämn smet. Spara några skedar av fyllningen för översta lagret.
- Krossa Marianne godisar och blanda in större delen med fyllningen, men spara en del utan Marianne.
- Bred ut fyllningen på rulltårtan. Skär bort en tunn skiva från botten som används till det översta lagret av tårtan. Rulla ihop och skär rullen i två delar.
- Placera de två rullarna bredvid varandra och forma dem till en Mariannegodis genom att trycka lätt på rullarna.
- Skär bort en tunn skiva och placera den mellan de två rullarna. Bred ut fyllningen utan Marianne på rulltårtan.
- Kavla ut den vita marsipanen till en tunn platta och placera den på rulltårtan. Forma tårtan och skär bort överbliven marsipan från kanterna.
- Kavla ut den röda marsipanen till en tunn platta och skär denna till tunna remsor. Forma rosetter till sidorna av tårtan genom att forma den vita och röda marsipanen.
TIPS: Om Marsipannen fastnar i bordet vid kavling så kan du använda florsocker under för att lätta på massan.
TIPS: Om du har svårt att få den röda och vita marsipanen att fästa vid varandra kan du använda lite vatten för att underlätta detta.