Ingredienser

Botten

4 ägg
1,5 dl socker
0,5 dl vetemjöl
0,5 dl potatismjöl
0,5 dl Fazer Ögon Cacao 
2 tsk bakpulver

Fyllning:

2 dl grädde
200 g färskost
0,5 dl socker
100g – 150g  Krossad Marianne

Topping:

500 g vit marsipan
250 g röd marsipan

Gör så här

Rulltårta:

  1. Vispa ihop ägg och socker pösigt. 
  2. Blanda de torra ingredienseena och sila ned blandningen i degen så att smeten blir jämn.
  3. Bred ut degen på ett bakplåt med bakplåtspapper. Grädda i 225 grader ca. 6 minuter.
  4. Låt kakan svalna på ett sockrat bakplåtspapper.

Fyllningen:

  1. Vispa grädden. 
  2. Blanda ihop färskosten med sockret. Lägg till vispgrädden och blanda till en jämn smet. Spara några skedar av fyllningen för översta lagret.
  3. Krossa Marianne godisar och blanda in större delen med fyllningen, men spara en del utan Marianne. 
  4. Bred ut fyllningen på rulltårtan. Skär bort en tunn skiva från botten som används till det översta lagret av tårtan. Rulla ihop och skär rullen i två delar.
  5. Placera de två rullarna bredvid varandra och forma dem till en Mariannegodis genom att trycka lätt på rullarna. 
  6. Skär bort en tunn skiva och placera den mellan de två rullarna. Bred ut fyllningen utan Marianne på rulltårtan.
  7. Kavla ut den vita marsipanen till en tunn platta och placera den på rulltårtan. Forma tårtan och skär bort överbliven marsipan från kanterna.
  8. Kavla ut den röda marsipanen till en tunn platta och skär denna till tunna remsor. Forma rosetter till sidorna av tårtan genom att forma den vita och röda marsipanen.

TIPS: Om Marsipannen fastnar i bordet vid kavling så kan du använda florsocker under för att lätta på massan.

TIPS: Om du har svårt att få den röda och vita marsipanen att fästa vid varandra kan du använda lite vatten för att underlätta detta.