
Ingredienser
Botten
173 g | (1 rulle) Marianne-kex |
Fyllning
4 dl | vispgrädde |
200 g | naturell färskost |
1 dl | florsocker |
saften av 1 citron | |
1 dl | Mixade Marianne-karameller |
2 dl | tranbärssylt |
6-8 | små vita maränger |
Dekoration
6-8 | små vita maränger |
tranbär |
Gör så här
Fördela kexen till små bitar med hjälp av en kniv. Bred ut kexbitarna i en form med löstagbar hög kant (ca18 cm i diameter) som fodrats med bakplåtspapper.
Mixa Marianne-karameller i en mixer. Vispa grädden till fluffig. Blanda ihop färskosten, florsockret, citronsaften och Mariannekrosset. Vänd ner den vispade grädden i blandningen. Häll hälften av fyllningen över kexbitarna i formen. Bred över tranbärssylten i ett lager. Strö ut krossade maränger över tranbärssylten. Fyll sedan på med resten av fyllningen. Tryck in några krossade maränger i ytan och täck parfaiten med plastfolie. Frys in parfaiten.
Vid servering: Låt parfaiten stå en liten stund i rumstemperatur och lösgör den sedan försiktigt från kanterna med hjälp av en kniv. Strö över marängsmulor och tranbär som dekoration.