
Ingredienser
Filling
25g | smör |
250g | Fazer ögon bakchoklad mörk |
1 burk | kondenserad mjölk (397g) |
1 påse | Marianne (24 st) |
Gör så här
- Dela chokladkakan i mindre bitar
- Lägg smöret och chokladbitarna i en bunke
- Smält i mikron eller över vattenbad
- Häll i den söta, kondenserade mjölken i chokladsmöret
- Krossa Marianne-chokladen med något hårt. Ett tips är att ha kvar pappret på godisarna. Dels går inte påsen sönder lika lätt när du krossar dem, dessutom är det lätt att ta av papprena efteråt
- Häll i ca 2/3 av Marianne-krosset i smeten och rör
- Häll upp fudgesmeten i en bakplåtspappersklädd avlång brödform
- Toppa med resterande Marianne-kross
- Ställ kallt och låt stelna. Låt gärna stå minst två timmar
- Vill du göra varmchoklad-kuber sätter du i polkakäpparna efter cirka 30 minuter. Då har smeten stelnat lite och käpparna står rakt och fint
- Skär kuber
- Ät. Njut!
Eller stoppa i en chokladpolkaläpp i varm mjölk, ös på lite grädde och drick.
I samarbete med FixaSjalv, www.fixasjalv.se