Ingredienser

4 äggvitor
2 dl strösocker
100g Fazer mörk choklad, 70%
2 dl krossad Marianne

Gör så här

Börja med att sätta ugnen på 125°c och klä två plåtar med bakplåtspapper.
Blanda äggvitor med strösocker i en värmetålig bunke, och sätt sedan bunken över vattenbad.

Vispa upp en fluffig maräng över vattenbad tills den nått en temperatur om 65°c, tag sedan bort från värmen och fortsätt att vispa konstant tills marängen svalnat helt.
Spritsa ut marängsmeten på plåtarna i jämnstora maränger. Torka i mitten av ugnen i ca. 1 h, eller tills marängerna släpper bakplåtspappret när du lyfter upp dem. Låt svalna helt.

Smält chokladen och krossa Marianne. Låt chokladen svalna en aning och doppa sedan botten av marängerna i chokladen, doppa dem sedan i de krossade Mariannekaramellerna, låt sedan svalna helt.