
Ingredienser
Halloumiburgare:
2 st | Fazer flerkornsbröd |
1 pkt | halloumi |
2 skivor | hamburgerost |
sallad | |
röd lök | |
paprika | |
hot sauce |
Hot sauce:
250 g | chilifrukt |
1 | gul lök |
2 | vitlöksklyftor |
1.5 dl | vitvinsvinäger |
1 dl | vatten |
1 dl | Tyrkisk Peber megahot |
25 g | Fazer mörk choklad, 70% |
1 tsk | salt |
Gör så här
Halloumiburgare: Börja med att dela halloumin i 8 jämnstora delar. Stek dem sedan på medelhög värme tills de blivit genomstekta och fått en fin färg.
Dela hamburgerosten i 4 jämnstora delar och lägg en del på varje bit halloumi. Dela bröden i fyra delar.
Montera ihop din hamburgare som du önskar, med grönsaker och hot sauce.
Hot sauce: Skölj chilin, skala- och grovhacka lök och vitlök.
Blanda samtliga ingredienser i en kastrull och låt koka ihop i 5 minuter - tills allt mjuknat. Rör om då och då.
Häll sedan blandningen i din mixer och mixa slätt, häll sedan upp på burk med tätslutande lock och låt stå i kylskåp i tre dagar. När tre dagar har gått så silar du såsen i en finmaskig sil.
Häll sedan upp på flaska och förvara i kylskåp.