
Ingredienser
10 st
50 g mjukt smör
5 dl sockerkaks- eller småkakssmulor
2 tsk Ögon Cacao
Arrakessens eller punsch (det du gillar bäst)
300 g marsipan (välj färg efter humör)
Lite florsocker
100 g Ögon Mörk Block
+ eventuellt garnityr i form av strössel eller små marsipanblommor
Gör så här
- Blanda smör och kaksmulor till en krämig deg. Rör sedan i kakaon.
- Tillsätt arrakessens eller punsch efter smak – var försiktig så det inte tar över.
- Dela degen i tre lika delar och rulla ut dem till avlånga rullar. Ställ in i frysen.
- Kavla ut marsipanen cirka 2 mm tjock. Använd florsockret för att undvika att den fastnar. Skär sedan marsipanen i breda remsor som kan täcka arraksrullarna.
- Smält Ögon Mörk Block i ett vattenbad.
- Skär rullarna i cirka 4 cm långa bitar och doppa ändarna i din smälta choklad.
- Låt dina mästerverk stelna i kylen en stund och avnjut sedan med en god kopp kaffe – drömgott!
- Frivilligt: Strö strössel på dina chokladändar eller gör små marsipanblommor som du sticker ned i dammsugarna. Bara fantasin sätter stopp.