Ingredienser

4 portionre

3 dl grädde (en dl kokas och två vispas)
1 ½ dl Ögon Mörk Choklad
½ dl äggula
1 dl sockerlag (50 % strösocker och 50 % vatten)

Kokosgrädde:
2 dl vispgrädde
Riven kokos
1 lime
1 tsk Ögon Vaniljsocker
Bär till garnering

Gör så här

  1. Vispa 2 dl grädde och ställ i kylen.
  2. Bryt Ögon Mörk Choklad i bitar och koka
  3. 1 dl grädde. Häll över den kokade grädden så allt smälter ihop till en fin tryffel.
  4. Koka upp sockerlagen och häll över äggulan samtidigt som du vispar försiktigt tills det blivit ett härligt skum.
  5. Blanda sedan i chokladtryffelsmeten i skummet och vänd sedan i den vispade grädden. Rör runt tills moussen ser glansig ut, fyll upp glas och ställ in i kylen
  6. Vispa grädde och Ögon Vaniljsocker till din kokostopping. Blanda i riven kokos, limesaft och skal efter smak.
  7. Spritsa eller klicka ut den kokosgrädde på din mousse och toppa med färska bär.

Allt blir bättre med lite fluff – både kjolar, potatismos och kuddar. Därför är såklart kombinationen choklad och fluff ganska svårslagen.