
Ingredienser
4 portionre
3 dl grädde (en dl kokas och två vispas)
1 ½ dl Ögon Mörk Choklad
½ dl äggula
1 dl sockerlag (50 % strösocker och 50 % vatten)
Kokosgrädde:
2 dl vispgrädde
Riven kokos
1 lime
1 tsk Ögon Vaniljsocker
Bär till garnering
Gör så här
- Vispa 2 dl grädde och ställ i kylen.
- Bryt Ögon Mörk Choklad i bitar och koka
- 1 dl grädde. Häll över den kokade grädden så allt smälter ihop till en fin tryffel.
- Koka upp sockerlagen och häll över äggulan samtidigt som du vispar försiktigt tills det blivit ett härligt skum.
- Blanda sedan i chokladtryffelsmeten i skummet och vänd sedan i den vispade grädden. Rör runt tills moussen ser glansig ut, fyll upp glas och ställ in i kylen
- Vispa grädde och Ögon Vaniljsocker till din kokostopping. Blanda i riven kokos, limesaft och skal efter smak.
- Spritsa eller klicka ut den kokosgrädde på din mousse och toppa med färska bär.
Allt blir bättre med lite fluff – både kjolar, potatismos och kuddar. Därför är såklart kombinationen choklad och fluff ganska svårslagen.