
Ingredienser
ca 40 st
Macarons:
125 gram sötmandel
4 dl florsocker
1,5 dl äggvita
0,75 dl strösocker
1 msk Ögon Cacao
Chokladfyllning:
150 gram Ögon Mörk Choklad
1 dl vispgrädde
35 gram smör
Gör så här
- Sätt ugnen på 180 grader
- Mal mandel och florsocker i en
- matberedare till ett fint mjöl.
- Vispa äggvitorna och tillsätt lite socker i taget. Fortsätt att vispa tills det blivit en hård maräng.
- Blanda de torra ingredienserna och vänd sedan ned dem i marängen och rör försiktigt tills allt blandats.
- Klicka eller spritsa ut rundlar kakor ungefär lika stora som femkronor på en bakplåtspappersklädd plåt. Låt rundlarna torka ca 30 minuter innan de gräddas i nedre delen av ugnen ca 18 minuter.
- Låt kakorna svalna.
TIPS! Att variera dina macarons är enkelt – några matskedar hallonsylt i smörkrämen ger både fin färg och underbar smak. Vill du få en ännu lyxigare känsla – testa hjortronsylt istället.
Och så fyllningen:
- Hacka chokladen och lägg den tillsammans med grädden i en kastrull.
- Värm tills chokladen smält och häll sedan i smöret. Låt krämen stå ett tag, gärna över natten.
- Stryk på chokladkrämen på hälften av dina kakor och placera de andra halvorna som ”tak”.
- Nu är du klar med dina franska små bakverk – dags att smaka!