Ingredienser

Antal: En pizookie

Detta behöver du:
225 g smör
2 dl farinsocker, ej strö, utan den mjuka förpackningen
1 dl strösocker
2 ägg
4 ½ dl vetemjöl
1 tsk Ögon vaniljsocker
1 tsk Ögon bakpulver
½ tsk salt
150 g Ögon ljus bakchoklad
100 g Ögon Premium 70 %

Vaniljglass

Gör så här

1. Sätt ugnen på 175 grader.
2. Smält smöret i en kastrull. Tillsätt farinsocker och strösocker och värm på låg värme till det blivit smält
och blivit blankt.
3. Ställ kastrullen i ett kallt vattenbad så smörblandningen svalnar helt.
4. När smörblandningen svalnat så knäck i ett ägg i taget under omrörning för hand. Här är det viktigt att
smöret svalnat, annars kommer äggen skära sig.
5. Lägg i vetemjöl, vaniljsocker, bakpulver och salt. Rör om för hand.
6. Grovhacka chokladen och vänd ner i smeten. Spara eventuellt lite för att toppa med.
7. Klä en gjutjärnspanna eller en form med bakplåtspapper, cirka 22 centimeter. Lägg i smeten och
grädda näst längst ner i ugnen i ungefär 25 minuter.
8. Servera din pizookie varm med vaniljglass.