
Ingredienser
(4)
Chokladparfait
100g | Fazer Premium 70% bakchoklad |
½dl | socker |
½dl | vatten |
2st | äggulor |
1msk | Brandy(eventuellt) |
3dl | vispgrädde |
Dekoration
Fazer Premium 70 % bakchoklad, riven | |
florsocker | |
jordgubbar |
Gör så här
Klä en fyrkantig form med plastfolie. Riv chokladen. Blanda socker och vatten i en liten kastrull. Värm under ständig omrörning tills blandningen sjuder. Koka 3-4 minuter, tills blandningen får en sirapsliknande konsistens. Blanda chokladen i sockerblandningen. Vispa i äggulorna och brandyn. Vispa vispgrädden och rör ner den i chokladblandningen. Häll smeten i formen, täck med plastfolie och ställ in i frysen för minst fyra timmar.
Ta ut formen ur frysen cirka tio minuter innan den ska serveras. Doppa en hjärtform i hett vatten och ta ut figurer ur parfaiten, eller skär ut trianglar med en kniv som har doppats i hett vatten. Pudra florsocker över tallrikarna, lägg en bit parfait mitt på och dekorera med jordgubbar.