
Ingredienser
Antal: 14-16 bitar
Havrekaka:
150 g smör
1 dl strösocker
1 dl farinsocker
4 dl havregryn
2 tsk Ögon bakpulver
2 dl vetemjöl
2 msk sirap
½ dl grädde
15 st Dumle
Mascarponegrädde:
1 burk mascarpone (225-250 g)
3 dl grädde
1 msk vaniljsocker
Dumleflarn:
6 st Dumle
Färska bär
Ev. ätbart guldpulver
Färska blommor
Gör så här
1. Dumlekaka:
Sätt ugnen på 200 grader varmluft.
2. Börja med att bryna smöret till gyllene färg. Lägg i strösocker och farinsocker. Låt svalna.
3. Tillsätt havregryn, bakpulver, vetemjöl, sirap och grädde. Rör om till en massa.
4. Hacka dumlekolorna och lägg i smeten.
5. Klä en form med bakplåtspapper som är ungefär 23x33 centimeter eller en springform som är cirka 22-
24 centimeter.
6. Lägg i massan och tryck ut till en jämn kaka med händerna. Grädda mitt i ugnen i 12-15 minuter.
7. Låt svalna och dela i portionsbitar.
8. Dumleflarn:
Lägg hela dumlekolor på en plåt och grädda på 200 grader i knappt 5 minuter. Ta ut och
låt stelna helt. Knäck i små bitar.
9. Mascarponegrädde:
Lägg mascarpone, grädde och vaniljsocker i en skål och vispa till en luftig
konsistens.
10. Dekorera kakan med mascarponegrädden, dumleflarn, bär, färska bär, guldpulver och ev. färska
blommor.