
Ingredienser
Skorpor med nötter och choklad
100g | hasselnötter |
1st | ägg |
2dl | strösocker |
1/2dl | ljus sirap |
1/2tsk | Ögon Bakpulver |
100g | smör |
3-4 droppar | bittermandelolja |
100g | hackad Ögon Ljus Block eller Ögon Ljus Choklad |
1/2tsk | bikarbonat |
Gör så här
- Vispa smör, socker och sirap. Grovhacka hasselnötterna och blanda i tillsammans med ägget och blockchokladen. Blanda i de torra ingredienserna.
- Rulla ut massan till längder på bakplåtspapper. Platta sedan till dem ovanpå.
- Grädda i ugn i 180 grader i 25 min. Ta ut plåten och skär till skorpor.
- Torka skorporna i ugn på 120 grader i ca 40 minuter.
- Smält chokladen över vattenbad eller i micro.
- Ringla choklad över skorporna och strö över hasselnötter, låt stelna.