Ingredienser

Antal: En kladdkaka


Detta behöver du:
200 g smör
200 g Ögon vit choklad
2 dl strösocker
1 tsk Ögon vaniljsocker
2 dl vetemjöl
1 krm salt
3 ägg
2 ekologiska citroner, zest från två och saft från en
Smör till formen
1 dl riven kokos

Lättvispad grädde
Kokosflakes
Färska hallon

Gör så här

1. Vitkladdkaka med citron:
Sätt ugnen på 175 grader varmluft.
2. Smält smöret i en kastrull och låt svalna.
3. Hacka den vita chokladen och tillsätt i smöret. Rör om till chokladen smält helt.
4. Tillsätt strösocker, vaniljsocker, vetemjöl och salt, rör om för hand.
5. Tillsätt ett ägg i taget och rör ihop till en klumpfri smet.
6. Tvätta och skrubba citronerna. Riv i zest från två citroner och saften från en citron.
7. Rosta riven kokos i en torr stekpanna till gyllene färg. Låt svalna på en tallrik.
8. Smörj en form, cirka 22 centimeter.
9. Lägg i kokosen i formen och skaka ur överflödig kokos.
10. Häll i smeten och grädda kakan näst längst ner i ugnen i cirka 20 minuter.
11. Låt kakan svalna helt i kyl innan servering.
12. Servera med lättvispad grädde och färska hallon.