
Ingredienser
2 | stora äpplen |
125 g | rumsvarmt smör |
1.5 dl | vetemjöl |
1.5 dl | havregryn |
3 msk | strösocker |
1 tsk | Fazer Ögonvaniljsocker |
10 st | Dumlekolor |
1 | nypa flingsalt |
Gör så här
Börja med att sätta ugnen på 225°c samt smöra en pajform, ställ åt sidan.
Skala och kärna ur äpplena, dela dem i tunna klyftor och lägg i formen.
Nyp ihop smör, vetemjöl, havregryn, strösocker och vaniljsocker till en smidig smuldeg.
Smula degen över äpplena i formen.
Dela Dumlekolorna på mitten och tryck ner dem i degen. Strö över flingsalt.
Grädda pajen mitt i ugnen i ca. 15 minuter, eller tills den fått en fin gyllene färg.
Tag ut och låt svalna en aning. Serveras gärna med vaniljglass eller vaniljsås.