Ingredienser

150 g Fazer Premium mörk bakchoklad 70%

10 Dumlekolor

125 g mjukt, rumstempererat smör

2,5 dl strösocker

2 stora ägg

4 mogna bananer

1 msk Fazer vaniljsocker

4 dl vetemjöl

2 tsk Fazer bakpulver

1 banan att dekorera med

Gör så här

Sätt ugnen på 175 grader (över- och undervärme) och smörj din brödform generöst med smör.

Grovhacka chokladen och skär varje dumlekola i 4 bitar. Ställ åt sidan.

Vispa ihop smör och strösocker riktigt krämigt med elvisp i en bunke. Tillsätt sedan ett ägg i taget under fortsatt vispning.

Skala och mosa bananerna ordentligt med en gaffel. Ha ner bananmoset i bunken med smörvispet och rör försiktigt ihop till en jämn smet med slickepott.

Ha sedan i vaniljsocker, vetemjöl och bakpulver. Vänd ihop till en jämn smet med slickepott.

Ha till sist i chokladen och dumlebitarna och vänd försiktigt ner dem med en slickepott så att de fördelar sig jämn i smeten.

Häll upp smeten i den smorda brödformen, dela en banan på längden och tryck ner dem i kakan.

Grädda banankakan i nedre delen av ugnen i 50-60 minuter eller tills den är helt genomgräddad.

Låt kakan svalna lite innan du stjälper upp den ur formen. Servera direkt eller förvara den tätt inplastad eller i lufttät burk i rumstemperatur.

TIPS!

Gör din banankaka glutenfri genom att byta ut vetemjölet mot 5,5 dl glutenfri mjölmix.

Gör din banankaka vegansk genom att byta ut smöret mot mjölkfritt margarin, varje ägg mot 2 msk Aito oat drink och byt ut chokladen och dumlekolorna mot veganska alternativ.