
Ingredienser
- 2 dl krossade fyllda kex
- 1 ½ msk smält smör
- 200 g färskost
- ½ dl matlagningsgrädde, 15 % fett
- ½ dl socker
- ½ tsk vaniljsocker
- 1 ägg
- 50 g salta nötter
- 10 muffinsformar
- Hackade salta nötter och Dumlekolor för garnering
Gör så här
- Värm ugnen till 175 grader.
- Krossa kexen, tillsätt smör och blanda ihop. Fördela kexblandningen i 10 muffinsformar och förgrädda dem i 5 minuter. Ta formarna ur ugnen och låt dem svalna medan du tillagar fyllningen.
- Vispa färskosten mjuk med en elvisp. Tillsätt grädde och socker och vispa ytterligare i ett par minuter. Tillsätt vaniljsocker och ägg, vispa snabbt till en jämn smet. Tillsätt hackade Dumlekolor och salta nötter i smeten. Spara en del till garnering.
- Häll smeten i formarna och lägg in dem ugnen. Grädda i mitten av ugnen i ytterligare 18 minuter. Stäng av ugnen och låt ugnsluckan stå lite på glänt. Låt cheesecakesen stå och dra i ugnen i ytterligare 5 minuter. Ta sedan ut dem ur ugnen och låt dem svalna. Låt Dumle-cheesecakesen stå i kylskåp och stelna i minst 4 timmar.
- Garnera med hackade Dumlekolor och salta nötter före servering.