Ingredienser
175g | smör |
1 ½ dl | farinsocker |
1 ½ dl | socker |
1½ tsk | vaniljsocker |
1 | ägg |
5 ½ dl | vetemjöl |
2 tsk | bakpulver |
½ tsk | salt |
1 påse 220 g | Dumle Original |
Garnering:
145g | Karl Fazer mjölkchoklad |
Gör så här
Smält smöret i en kastrull. Rör ned socker, farin- och vaniljsocker samt ägg.
Skär Dumle-kolorna i små bitar. Blanda de torra ingredienserna. Rör ned mjölblandningen i smeten i omgångar.
Fördela smeten i 16 delar på en plåt klädd med bakplåtspapper. Lägg ett par Dumle-bitar inuti kakorna och lägg eventuellt Dumle-bitar ovanpå.
Grädda i ugnen i 200 grader i 8–10 minuter.
Smält choklad i mikro eller över vattenbad och garnera kakorna med chokladränder.