Ingredienser

175g smör
1 ½ dl  farinsocker
1 ½ dl  socker
1½ tsk  vaniljsocker
1 ägg
5 ½ dl  vetemjöl
 2 tsk bakpulver
 ½ tsk salt
1 påse 220 g  Dumle Original

Garnering:

145g Karl Fazer mjölkchoklad

Gör så här

Smält smöret i en kastrull. Rör ned socker, farin- och vaniljsocker samt ägg.

Skär Dumle-kolorna i små bitar. Blanda de torra ingredienserna. Rör ned mjölblandningen i smeten i omgångar.

Fördela smeten i 16 delar på en plåt klädd med bakplåtspapper. Lägg ett par Dumle-bitar inuti kakorna och lägg eventuellt Dumle-bitar ovanpå.

Grädda i ugnen i 200 grader i 8–10 minuter.

Smält choklad i mikro eller över vattenbad och garnera kakorna med chokladränder.