
Ingredienser
Smet
- 150 g smör
- 1 1/2 dl socker
- 3 ägg
- 1 dl turkisk yoghurt
- 3 1/2 dl vetemjöl
- 2 tsk bakpulver
- 1 tsk kanel
- 1 1/2 dl Dumlekolor skurna i bitar
- 1 dl hackade torkade tranbär
Frosting
- 200 g färskost (ej lätt)
- 150 g crème fraiche (fett 28 %)
- 2 dl florsocker
Garnering
- 1 dl Dumlekolor skurna i bitar
Gör så här
Tillaga smeten
- Vispa smör och socker poröst. Vispa ned ett ägg åt gången. Tillsätt yoghurt.Blanda ihop vetemjöl, bakpulver och kanel samt Dumlebitar och hackade tranbär i en separat bunke. Vänd försiktigt ned de torra ingredienserna med Dumlebitar och tranbär i smeten.
- Fördela smeten i formar. Snyggast slutresultat får du om du placerar muffinsformarna på en muffinsplåt. Grädda i mitten av ugnen i 175 grader i 20–25 minuter tills cupcakesen får en vacker färg.
- Låt de färdiga Dumle-cupcakesen svalna på ett galler.
Tillaga frostingen
- Blanda färskost, crème fraiche och florsocker. Bred ut eller spritsa frostingen över de avsvalnade cupcakesen. Garnera med bitar av hackade Dumlekolor. Servera!
Tips: garnera cupcakesen med frosting vartefter som de går åt. Själva cupcakesen kan du tillaga redan i förväg. Ogarnerade cupcakes kan förvaras i rumstemperatur, garnerade ska stå svalt.