Ingredienser
Botten:
175 g | Havrekex |
70 g | smör |
Toffeefyllning:
0,5 dl | grädde |
1 påse (220 g) | Dumle-kolor |
2 | skivade bananer |
200 ml | grädde |
Gör så här
Börja med att tillaga toffeefyllningen. Hetta upp grädden och Dumle-kolorna i en kastrull tills kolorna har smält helt. Kyl ned toffeeblandningen.
Smält smöret och krossa havrekexen. Blanda kexsmulor och smör. Tryck ut kexblandningen på botten och kanterna av en springform (diameter 20–24cm). Låt botten stå i kylskåp i 15 minuter.
Vispa grädden och skär bananerna i skivor. Bred ut toffeefyllningen på botten, lägg på bananskivor och slutligen vispad grädde. Toppa med hackad choklad.
Låt banoffeen stå och dra en stund i kylskåp före servering.
Tips! För att få lös banoffeen ur formen kan du ta hjälp av en liten stekspade eller en kniv med rund spets.