Ingredienser

Muffins

100 g rumsvarmt smör

1 dl farinsocker

1 dl socker

2 ägg

2 ½ dl vetemjöl

1 dl kakao

2 tsk bakpulver

½ dl mjölk

1 påse Dumle

8 - 10 stora muffinsformar (à ca 2 dl)

 

Frosting

50 g rumsvarmt smör

4 dl florsocker

1 msk vaniljsocker

½ dl kakao

150 g färskost (23 %)

 

Karamellsås

10 st Dumle

2 dl vispgrädde

50 g smör

Gör så här

Sätt ugnen på 175°C.

Vispa smör, socker poröst. Rör ner ett ägg i taget.

Blanda i mjöl, bakpulver, mjölk och rör om.

Hacka Dumle, lägg i smeten och rör om.

Ställ muffinsformarna på en plåt och fördela smeten till hälften i dem. Grädda i mitten av ugnen 25–30 minuter.

Frosting

Blanda samtliga ingredienser, vispa tills den tjocknar. Låt den stelna i kylen i ca 10 min

Karamellsås

Koka ihop ingredienser på medium värme i 5-10 min.

Spritsa toppen av dina cupcakes med frostingen och toppa med karamellsåsen och några Dumle.