Ingredienser
Muffins
100 g rumsvarmt smör
1 dl farinsocker
1 dl socker
2 ägg
2 ½ dl vetemjöl
1 dl kakao
2 tsk bakpulver
½ dl mjölk
1 påse Dumle
8 - 10 stora muffinsformar (à ca 2 dl)
Frosting
50 g rumsvarmt smör
4 dl florsocker
1 msk vaniljsocker
½ dl kakao
150 g färskost (23 %)
Karamellsås
10 st Dumle
2 dl vispgrädde
50 g smör
Gör så här
Sätt ugnen på 175°C.
Vispa smör, socker poröst. Rör ner ett ägg i taget.
Blanda i mjöl, bakpulver, mjölk och rör om.
Hacka Dumle, lägg i smeten och rör om.
Ställ muffinsformarna på en plåt och fördela smeten till hälften i dem. Grädda i mitten av ugnen 25–30 minuter.
Frosting
Blanda samtliga ingredienser, vispa tills den tjocknar. Låt den stelna i kylen i ca 10 min
Karamellsås
Koka ihop ingredienser på medium värme i 5-10 min.
Spritsa toppen av dina cupcakes med frostingen och toppa med karamellsåsen och några Dumle.