Ingredienser

Bottnar:

125 g (ca 4 st) äggvita

250 g (3 dl) socker

30 g (0,5 dl) mjöl

85g (2,5 dl) kokos

Chokladganache:

250g grädde

200g choklad 

100g smör

Chokladmousse:

1 msk vatten

30g (ca 1 st) äggula

25g (ca 0,5) ägg

1, 25 dl löst vispad grädde

112 g choklad

Gör så här

Bottnar:

  1. Sätt ugnen på 180 grader.
  2. Vispa äggvitorna till medelhårt skum, häll sedan i sockret lite i sänder medan du fortsätter att vispa.
  3. Blanda samman mjöl och kokos och vänd sedan försiktigt ner mjöl- och kokosblandningen i marängen.
  4. Bred ut på en plåt med bakplåtspapper och grädda i ca 20 min.

Under tiden kakan är i ugnen förbereder du för chokladmoussen och din ganasch.

Ganache:

  1. Låt grädden till ganaschen få ett snabbt uppkok och ta sedan av från spisen.
  2. Bryt ner chokladen och låt chokladen smälta i grädden.
  3. Mixa in det rumsvarma smöret i ganaschen och låt svalna.
  4. Lägg över den avsvalnade ganaschen i en spritspåse med en önskad tyll i.

Chokladmousse:

  1. Gör sockerlag genom att koka upp socker och vatten till 122 grader.
  2. Rör ihop ägg och äggula i en bunke och häll sedan en tunn stråle av den varma sockerlagen i äggen medans du vispar. Vispa tills smeten har kommit ner i temp.
  3. Vispa grädden löst.
  4. Smält chokladen i vattenbad och vispa sedan ner den i äggsmeten och rör sist ner den lösvispade grädden.
  5. Lägg moussen i en spritspåse med önskad tyll i. Låt vila i minst en timme i kylen.

Nu skär du dina tårtbottnar i önskad storlek (i programmet skulle de vara 15x12 cm). Därefter spritsar du ut din ganasch på den första bottnen, sedan lägger du nästa botten på och spritsar moussen på den och avslutar med sista bottnen som lock. Garnera efter önskemål.