Ingredienser

Pajdeg:

  • 100 g smör
  • 1 dl strösocker
  • 0,5 dl kakao
  • 3 dl vetemjöl
  • 1 ägg

Chokladkräm:

  • 100 g mjölkchoklad
  • 100 g mörk choklad med chili (kan minska på mängden beroende på hur stark chilismak man vill ha)
  • 100 g 70% choklad
  • ½ dl maizenastärkelse
  • ¾ dl flytande honung
  • 2 ägg
  • 3 äggulor
  • 3 dl Mjölk
  • ½ dl kokt kaffe
  • 25 gr smör

Maräng:

  • 1 äggvita
  • 1 ½ dl socker
  • Valfri pastafärg

Färska hallon till dekoration

Gör så här

Pajdeg:

  • Blanda alla torra ingredienser i en skål.
  • Tillsätt tärnat kallt smör, nyp ihop degen. Tillsätt ägg och arbeta ihop till en deg, Var försiktig så du inte överarbetar degen. Plasta in och ställ i kyl i ca 20-30 min.
  • Sätt på ugnen på 175 grader
  • Kavla ut pajdegen så den täcker en pajform ca 24 cm.
  • Nagga degen med en gaffel, och fyll gärna pajskalet med torkade ärtor för att skalet inte ska åka ner på kanterna i formen när du gräddar den.
  • Gör chokladkrämen enligt nedan och förgrädda sen skalet 10-12 min. Plocka bort ärtorna.
  • Sänk värmen till 150 grader och häll i chokladkrämen i det förgräddade pajskalet, grädda ca 15 min i ugnen, ta ut och låt svalna.

Chokladkräm:

  • Finhacka chokladen och lägg i en skål.
  • Vispa ihop maizena, honung, ägg och äggulor med elvisp.
  • Koka upp mjölk och kaffe, häll den varma mjölk- och kaffeblandningen över äggsmeten och häll sedan direkt tillbaka blandningen i grytan och vispa kraftigt tills det tjocknar.
  • Häll krämen över chokladen och rör om. Vispa i smöret.
  • Låt svalna något innan du häller den i det förgräddade pajskalet.

Maräng för dekor:

  • Sätt ugnen på 130 grader.
  • Rör ihop äggvita och socker i en skål över vattenbad tills sockret löst sig. Vispa för hand tills marängen är ca 65 grader.
  • Ta bort skålen från värmen och vispa med elvisp tills du har ett fast skum. Marängen ska vara helt kall. Blanda i pastafärg så du får en fin färg.
  • Spritsa ut marängen på en plåt eller klicka ut dom till valfri form.
  • Då du gör små maränger till dekoration behövs inte så lång tid i ugnen, ca 15-20 min räcker. Större maränger behöver mer tid, ca 35-45 min.
  • Marängen ska bli seg i mitten.

Dekorera pajen med maränger och färska hallon.