Ingredienser

75 g rumstempererat smör

105 g (ca 1,25 dl) socker

90 g (1,5 dl) vetemjöl

1,5 msk kakao

0,5 tsk bakpulver

20 g krossade pistagenötter

Gör så här

  • Sätt ugnen på 200 grader
  • Bland ihop vetemjöl, strösocker, kakao och bakpulver i en bunke.
  • Vispa smör och socker pösigt i en annan bunke.
  • Tillsätt de torra ingredienserna utom nötterna och rör ihop till smulor. Arbeta sen ihop det till en deg med händerna.
  • Dela i två delar och rulla ut på en plåt med bakplåtspapper. Platta ut rullarna något och pensla med uppvispat ägg och strö över pistage.
  • Grädda i mitten av ugnen i ca 15 minuter. Skär längderna i snittar direkt efter de kommit ut ur ugnen. Strö över frystorkade hallon och låt svalna.