Ingredienser

Nötdaquisebottnar:

200 g malda nötter (mandel, pistage, hasselnötter och valnötter)

150 g florsocker

20 g mjöl

1,5 krm salt

230 g äggvita

60 g socker

+choklad att pensla på

Chokladganache:

400g choklad

200g vispgrädde

2 msk smör

1dl xanté päroncognac)

Ingefärsstekta päron:

2 st päron

1 bit ingefära efter smak

30 g smör

2 msk rörsocker

Ostkräm

200 g färskost

1,5 dl vispgrädde

2 msk vaniljsocker

200 g mörk choklad till dekor

Gör så här

Nötdaquise-bottnar:

  • Sätt ugnen på 180 grader.
  • Mal nötterna fint.
  • Vispa äggvitan till ett hårt skum och tillsätt sen socker sakta.
  • Sikta mjöl, salt och florsocker och blanda ihop med nötterna.
  • Vänd försiktigt ner nötblandningen i marängen försiktigt i marängen
  • Spritsa på bakplåtspapper
  • Baka av 6-9 min
  • Ta ut och vänd direkt och dra av pappret
  • Pensla med choklad och päroncognac
  • Skär ut tre stycken bitar 1215cm

Chokladganache:

  • Hacka chokladen.
  • Koka upp grädden och häll över chokladen under omrörning
  • När chokladen är helt smält, blanda i smör och Xanté och ställ i kyl.

Ingefärsstekta päron:

  • Riv ingefäran och skiva päronen
  • Stekpäronen och ingefäran i smör

Ostkräm:

  • Vispa ihop alla ingredienser och ställ sen i kylen.

Temperera chokladen och gör valfri dekor.

Montering:

  • Spritsa chokladganache på första botten, päron och ostkräm på andra och sen ganache på toppen.
  • Dekorera med temp chokladrulle, kanderade nötter, blommor och bladguld