Ingredienser

Daquoisebottnar:

1 msk ättika

85 g pistagenötter, skalade och rostade

25 g (1 st) äggvita

1 dl socker

30 g (0,5dl) vetemjöl patisseri

50 g (1,85dl) florsocker

100 g mörk choklad

Rosa chokladkräm:

3 dl vispgrädde

200 g Ruby chokladknappar

Lemoncurdgrädde:

3 st citroner

150 g (1,5dl) socker

50 g smör

8 g (1msk) maizena

4 st ägg

3 dl vispgrädde

Kardemummafluff:

1 msk hela kardemummakärnor

100 g mascarpone

1 dl vispgrädde

15 g (1msk) vaniljsocker

100 g mörk choklad

Citronmarinerade jordgubbar:

1 liter jordgubbar

1 st vaniljstång

1 st citron

35g (3msk) råsocker

Dekor:

500 g Ruby choklad

30 g pistagenötter, skalade

Gör så här

Daquoisebottnar:

  • Sätt ugnen på 175C
  • Torka ur vispskålen med 1msk ättika
  • Vispa äggvita och strösocker hårt till en maräng.
  • Mixa pistagenötterna till ett grovt pulver.
  • Blanda pistagen med mjöl och florsocker som du sen siktar och vänder ner i marängen.
  • Lägg över i spritspåse och pritsa ut 3 st kvadrater på 12x15 cm.
  • Grädda i 18-20min.

Rosa chokladkräm:

  • Koka upp 1,5 dl vispgrädde och ta av från värmen.
  • Häll den varma grädden över chokladknapparna och låt smälta.
  • Häll på resten av grädden, rör om ordentligt och ställ in i kylen.
  • När den är helt kall vispar du upp den så att den blir spritsbar.

Lemoncurdgrädde:

  • Tvätta citronerna.
  • Koka upp saften från 2 citroner och det riva skalet från 3 citroner med socker och smör.
  • Sila av vätskan.
  • Blanda ut maizenan med saften från den tredje citronen och rör sen ner i den varma vätskan.
  • Vispa samman 2 hela ägg och 2 äggulor och rör ner i citronsaften.
  • Ställ tillbaka på spisen och sjud tills krämen tjocknar. Rör hela tiden.
  • Plasta in och ställ i kylen.
  • När krämen är kall vänder du i 3dl vispad grädde.

Kardemummafluff:

  • Mortla kardemumma så att du får 1tsk.
  • Vispa marscarponen tillsammans med grädden, 1 tsk vaniljsocker och kardemumman.
  • Hacka chokladen och vänd i. Ställ sen in i kylen.

Citronmarinerade jordgubbar:

  • Rör ihop den urskrapade vaniljstången (frön + stång) med råsockret och saften från citronen, i en skål.
  • Blanda i jordgubbarna och låt stå och dra tills det är dags att dekorera.

Pensla de nu svala bottnarna med smält mörk choklad.

Temperera Ruby chokladen och gör valfri dekor.

Montering:
Lägg ihop tårtan med botten först, sen kardemummafluff, botten, rosa chokladkräm med marinerade jordgubbar på, botten, lemoncurdgrädde, hackade pistagenötter, jordgubbar och chokladdekorationer.