Ingredienser

110 gram strösocker
90 gram farinsocker
2 tsk Fazer Ögon vaniljsocker
125 gram rumstempererat smör
20 gram neutral olja
1 ägg
60 gram Fazer Ögon kakao
190 gram vetemjöl
½ tsk Fazer Ögon bakpulver
½ tsk salt
1 påse Mariannedragéekulor (175 gram)

Gör så här

  1. Sätt på ugnen på 175 grader.
  2. Blanda strösocker, farinsocker, vaniljsocker, smör och olja i en köksmaskin. Låt vispa i 10 minuter.
  3. Knäck i ägget och vispa ihop.
  4. I en separat skål blanda mjöl, kakao, bakpulver och salt.
  5. Sikta ner mjölblandningen i smörblandningen och blanda ihop till en deg.
  6. Blanda ner 100 gram av Mariannekulorna i smeten.
  7. Gör 16 lika stora kulor och platta ut dem lite och dekorera med resterande Mariannekulor.
  8. Grädda i mitten av ugnen i 10-12 minuter.