
Ingredienser
110 gram strösocker
90 gram farinsocker
2 tsk Fazer Ögon vaniljsocker
125 gram rumstempererat smör
20 gram neutral olja
1 ägg
60 gram Fazer Ögon kakao
190 gram vetemjöl
½ tsk Fazer Ögon bakpulver
½ tsk salt
1 påse Mariannedragéekulor (175 gram)
Gör så här
- Sätt på ugnen på 175 grader.
- Blanda strösocker, farinsocker, vaniljsocker, smör och olja i en köksmaskin. Låt vispa i 10 minuter.
- Knäck i ägget och vispa ihop.
- I en separat skål blanda mjöl, kakao, bakpulver och salt.
- Sikta ner mjölblandningen i smörblandningen och blanda ihop till en deg.
- Blanda ner 100 gram av Mariannekulorna i smeten.
- Gör 16 lika stora kulor och platta ut dem lite och dekorera med resterande Mariannekulor.
- Grädda i mitten av ugnen i 10-12 minuter.