Ingredienser

Receptet ger dig cirka 20 stycken Deluxebollar.

• 175 g Ögon Vit Choklad
• 4 dl havregryn
• 150 g rumsvarmt smör
• 4 msk strösocker
• finrivet skal av 1 citron
• 1 st pressad citron

Garnering
• 200 g Ögon Vit Choklad

Gör så här

1. Garnering: Börja med att rosta den vita chokladen som bollarna ska rullas i. Bryt den i bitar och sprid ut den på en plåt klädd med bakplåtspapper. Rosta i mitten av ugnen på 175 grader i cirka 5-10 minuter tills chokladen blivit gyllenbrun. Rör om då och då och passa noga så att den inte bränns. Låt svalna och hacka sedan chokladen.

2. Smet: Mät upp havregryn, smör, socker och citronskal i en bunke. Tillsätt även citronsaft, men om du använder en stor citron behövs kanske inte all saft.

3. Bryt chokladen till smeten i bitar och smält den i en skål i mikron eller över vattenbad. Rör ner chokladen i bunken och arbeta ihop till en tjock smet. Låt stå i kylen en stund.

4. Forma smeten till bollar och rulla dem i den rostade vita chokladen. Bollarna är hållbara i cirka 2 veckor i kylen.