
Ingredienser
Receptet ger dig cirka 20 stycken havrebollar.
• 3 dl havregryn
• 1 msk Ögon Cacao
• ½ dl mjölk
• 75 g rumsvarmt smör
• ¾ dl strösocker
Garnering
• 175 g Ögon Ljus Block
• 25 g Ögon Mörk Block
Gör så här
1. Arbeta ihop alla ingredienser till smeten i en bunke. Låt stå i kylen en stund om smeten känns för lös för att rulla till bollar direkt.
2. Rulla smeten till bollar och lägg på en bakplåtspappersklädd skärbräda. Låt stelna i kylen i minst 30 minuter.
3. Bryt Ögon Ljus Block i mindre bitar och lägg i en liten mikrosäker skål. Smält försiktigt i mikron.
4. Doppa bollarna i blocken och lägg dem på den bakplåtspappersklädda skärbrädan.
5. Bryt Ögon Mörk Block i mindre bitar och lägg i en liten mikrosäker skål. Smält försiktigt i mikron.
6. Ringla eller spritsa den mörka blocken över bollarna. Låt stelna i kylen. Bollarna är hållbara i cirka 2 veckor i kylen