
Ingredienser
Receptet ger dig cirka 20 stycken superbollar.
• 100 g Ögon Premium 70 %
• 3 dl havregryn
• 1 dl strösocker
• 1 msk Ögon vaniljsocker
• 4 msk Ögon Cacao
• 3 msk kaffe
• 100 g rumsvarmt smör
• 1-2 krm salt
Garnering
• 225 g Ögon Mörk Block
• Flingsalt
Gör så här
1. Smet: Finhacka 100 gram Ögon Premium 70 %. Lägg hacket i en bunke.
2. Mät upp resten av ingredienserna i buvnken. Arbeta ihop till en tjock smet.
3. Forma smeten till runda bollar och låt dem stelna i kylen.
4. Garnering: Bryt Ögon Mörk Block i mindre bitar och lägg i en liten mikrosäker skål. Smält försiktigt i mikron.
5. Doppa bollarna i blocken och lägg dem på en skärbräda klädd med bakplåtspapper. Strö över lite flingsalt innan det stelnar. Bollarna är hållbara i cirka 2 veckor i kylen.