Ingredienser

Receptet ger dig cirka 20 stycken superbollar.

• 100 g Ögon Premium 70 %
• 3 dl havregryn
• 1 dl strösocker
• 1 msk Ögon vaniljsocker
• 4 msk Ögon Cacao
• 3 msk kaffe
• 100 g rumsvarmt smör
• 1-2 krm salt

Garnering
• 225 g Ögon Mörk Block
• Flingsalt

Gör så här

1. Smet: Finhacka 100 gram Ögon Premium 70 %. Lägg hacket i en bunke.

2. Mät upp resten av ingredienserna i buvnken. Arbeta ihop till en tjock smet.

3. Forma smeten till runda bollar och låt dem stelna i kylen.

4. Garnering: Bryt Ögon Mörk Block i mindre bitar och lägg i en liten mikrosäker skål. Smält försiktigt i mikron.

5. Doppa bollarna i blocken och lägg dem på en skärbräda klädd med bakplåtspapper. Strö över lite flingsalt innan det stelnar. Bollarna är hållbara i cirka 2 veckor i kylen.