
Ingredienser
- 100 g Fazer Ögon 70% bakchoklad
- ½ dl socker
- ½ dl vatten
- 2 st äggulor
- 1 msk konjak
- 3 dl vispgrädde
- Dekorera med Fazer Ögon 70% riven bakchoklad, florsocker och jordgubbar.
Gör så här
Lägg plastfolie på en fyrkantig form. Riv chokladen. Vispa ihop socker och vatten i en liten kastrull. Rör om medan du värmer upp tills blandningen kokar upp. Koka i ca. 3-4 minuter tills blandningen liknar sirap. Rör ner chokladen.
Vispa ner äggulorna och konjak. Vispa upp grädden och blanda ner i chokladblandningen. Häll ner i formen, täck över med plastfolie och lägg in i frysen i minst fyra timmar.
Ta fram formen ca. 10 minuter innan du ska servera. Använd en form av ett hjärta (eller kniv) som du värmer upp i varmt vatten innan du trycker ut hjärtformade chokladkakor. Strö över florsocker på tallriken, lägg på ett hjärta och dekorera med jordgubbar.