Ingredienser

  • 100 g Fazer Ögon 70% bakchoklad
  • ½ dl socker
  • ½ dl vatten
  • 2 st äggulor
  • 1 msk konjak 
  • 3 dl vispgrädde
  • Dekorera med Fazer Ögon 70% riven bakchoklad, florsocker och jordgubbar.

Gör så här

Lägg plastfolie på en fyrkantig form. Riv chokladen. Vispa ihop socker och vatten i en liten kastrull. Rör om medan du värmer upp tills blandningen kokar upp. Koka i ca. 3-4 minuter tills blandningen liknar sirap. Rör ner chokladen.

Vispa ner äggulorna och konjak. Vispa upp grädden och blanda ner i chokladblandningen. Häll ner i formen, täck över med plastfolie och lägg in i frysen i minst fyra timmar.

Ta fram formen ca. 10 minuter innan du ska servera. Använd en form av ett hjärta (eller kniv) som du värmer upp i varmt vatten innan du trycker ut hjärtformade chokladkakor. Strö över florsocker på tallriken, lägg på ett hjärta och dekorera med jordgubbar.