
Ingredienser
Portioner: cirka 24–30 stycken kolor
Chokladkola
- 3 1/2 dl grädde
- 3 dl strösocker
- 3/4 dl flytande glykos
- 100 g Ögon Premium 70%
- 3 msk Ögon Cacao
Topping
- 100 g skalade hasselnötter
- 150 g Ögon ljus Bakchoklad
- Flingsalt
Gör så här
Chokladkola
Koka upp grädde och socker tills sockret lösts upp
Tillsätt glykos och choklad. Rör om försiktigt.
Sjud under sparsam omrörning på låg till medelvärme
tills kolan når 122 grader.
Häll i en bakplåtspapperklädd form, ställ in i kylen för att
svalna helt.
Topping
Hacka hasselnötterna grovt och rosta i en torr stekpanna
på medelvärme.
Smält den ljusa bakchokladen över vattenbad. Ta fram kolan och
häll över chokladen. Strö över de rostade hasselnötterna och
flingsalt. Ställ in i kylen för att stelna helt.
Ta ut kolan och dela i lagom stora bitar.