
Ingredienser
Porttioner: 10–15 tryfflar per recept
Vit chokladtryffel med saffran
- 200 g Ögon vit Bakchoklad
- 1 påse saffran, 1/2 g
- 3/4 dl grädde
- 1 nypa salt
- Florsocker att rulla i
Mariannetryffel
- 1 dl Marianne chokladdragéer
- 100 g Ögon ljus Bakchoklad
- 3/4 dl vispgrädde
- Ögon Cacao att rulla i
Pepparkakstryffel med havssalt
- 100 g Ögon ljus Bakchoklad
- 75 g Ögon mörk Bakchoklad
- 25 g pepparkakor
- 3/4 dl vispgrädde
Topping
- 150 g Ögon mörk Dekor
- Ca 3 krossade pepparkakor
- 1 till 2 nypa flingsalt
(smaka av)
Gör så här
Len vit chokladtryffel med saffran
Finhacka den vita chokladen.
Värm grädde och saffran i en kastrull. Häll i den varma grädden lite
i taget över den vita chokladen. Rör om tills all choklad smält.
Tillsätt lite salt för att förhöja saffranssmaken, knappt 1/2 krm.
Plasta skålen och ställ i kylen för att låta chokladen stelna.
Forma sedan chokladen till lagom stora runda tryfflar och rulla
i florsocker.
Mariannetryffel
Mixa Mariannekulor och chokladen i en matberedare till finhackat.
Koka upp grädden och häll lite i taget över chokladen.
Rör om tills all choklad smält.
Ställ chokladmassan i kylen för att stelna. Ta ut och forma till
chokladtryfflar.
Rulla därefter tryfflarna i kakao.
Pepparkakstryffel med havssalt
Mixa chokladen och pepparkakorna i en matberedare till finhackat.
Koka upp grädden och häll i lite i taget tills chokladen smält helt.
Ställ chokladmassan i kylen för att stelna.
Smält Dekor över vattenbad. Chokladen bör inte vara över
32 grader när du doppar tryfflarna.
Forma till runda tryfflar och doppa i chokladen, använd gafflar
för att låta överflödig choklad rinna bort. Lägg tryfflarna på
ett bakplåtspapper och toppa med krossade pepparkakor och
havssalt. Ställ i kylen för att stelna.