Ingredienser

Porttioner: 10–15 tryfflar per recept

Vit chokladtryffel med saffran

  • 200 g Ögon vit Bakchoklad
  • 1 påse saffran, 1/2 g
  • 3/4 dl grädde
  • 1 nypa salt
  • Florsocker att rulla i

Mariannetryffel

  • 1 dl Marianne chokladdragéer
  • 100 g Ögon ljus Bakchoklad
  • 3/4 dl vispgrädde
  • Ögon Cacao att rulla i

Pepparkakstryffel med havssalt

  • 100 g Ögon ljus Bakchoklad
  • 75 g Ögon mörk Bakchoklad
  • 25 g pepparkakor
  • 3/4 dl vispgrädde

 

Topping

  • 150 g Ögon mörk Dekor
  • Ca 3 krossade pepparkakor
  • 1 till 2 nypa flingsalt
    (smaka av)

Gör så här

Len vit chokladtryffel med saffran
Finhacka den vita chokladen.
Värm grädde och saffran i en kastrull. Häll i den varma grädden lite
i taget över den vita chokladen. Rör om tills all choklad smält.
Tillsätt lite salt för att förhöja saffranssmaken, knappt 1/2 krm.
Plasta skålen och ställ i kylen för att låta chokladen stelna.
Forma sedan chokladen till lagom stora runda tryfflar och rulla
i florsocker.

Mariannetryffel
Mixa Mariannekulor och chokladen i en matberedare till finhackat.
Koka upp grädden och häll lite i taget över chokladen.
Rör om tills all choklad smält.
Ställ chokladmassan i kylen för att stelna. Ta ut och forma till
chokladtryfflar.
Rulla därefter tryfflarna i kakao.

Pepparkakstryffel med havssalt
Mixa chokladen och pepparkakorna i en matberedare till finhackat.
Koka upp grädden och häll i lite i taget tills chokladen smält helt.
Ställ chokladmassan i kylen för att stelna.
Smält Dekor över vattenbad. Chokladen bör inte vara över
32 grader när du doppar tryfflarna.
Forma till runda tryfflar och doppa i chokladen, använd gafflar
för att låta överflödig choklad rinna bort. Lägg tryfflarna på
ett bakplåtspapper och toppa med krossade pepparkakor och
havssalt. Ställ i kylen för att stelna.