Ingredienser

PORTIONER: 4

Chokladdopp med smak av Geisha
150 g Ögon ljus Dekor
12 Geisha-praliner
1 1/2 dl grädde

Saffransschurros
125 g smör
1 1/2 dl mjölk
1 1/2 dl vatten
2 msk strösocker
1/2 msk Ögon vaniljsocker
1/2 g saffran
3 1/2 dl vetemjöl
2–3 ägg
ca 1 l rapsolja
1 dl strösocker att rulla i

Gör så här

Chokladdopp med smak av Geisha
Börja med att finhacka Geisha och Dekor.
Koka upp grädde och tillsätt chokladen. Rör om tills allt smält.
Låt svalna till önskad konsistens.

Saffranschurros
Smält smöret i en kastrull. Tillsätt mjölk, vatten, strösocker,
vaniljsocker och saffran, låt koka upp. Sänk därefter värmen
till låg temperatur.
Tillsätt lite vetemjöl i taget och arbeta ihop degen till en fast boll.
Ta degen från kastrullen och lägg i en skål. Arbeta ner ett ägg i
taget och vispa med elvisp, gärna med degkrokar. Degen ska vara lite seg och spritsbar, så känn efter om det blir bäst med
två eller tre ägg (beror på storlek).
Värm upp rapsoljan till 180 grader.
Lägg smeten i en spritspåse med stjärntyll. Sprita ner remsor
(cirka fem åt gången) i den varma oljan och använd en kniv
till att få smeten att lossna från tyllen.
Fritera till gyllenefärg och låt därefter rinna av på lite papper.
Rulla därefter alla churros i strösocker och servera medan de
är varma tillsammans med chokladdippen.