
Ingredienser
Botten
1 pkt | kex (t.ex. digestive) |
margarin |
Fyllning
1,5 burk (7–8 dl) |
Fazer Yosa Vanilj (400 g) |
2 dl | tranbär |
3–4 tsk | agar agar-pulver |
mandelpulver till garnering | |
1 tsp | vanilla sugar |
2 pcs. | egg yolk |
2 kpl | egg yolk + 3/4 sugar |
2 dl | double cream / whipped cream |
Gör så här
Smält margarinet och krossa kexen. Blanda margarin och kexkross och tryck ut blandningen till ett tätt lager på botten av en springform.
Häll Fazer Yosa Vanilj och 1 dl tranbär i en mixer och mixa till en slät fyllning.
Hetta upp en liten del av fyllningen i en kastrull och blanda ned agar agar med en visp. Låt koka upp så att blandningen tjocknar lite.
Häll den upphettade blandningen i återstoden av fyllningen genast under ständig omrörning. När fyllningen är slät, häll den i formen över kexbotten.
Säkerställ att ytan stelnar jämnt och att eventuella luftbubblor försvinner genom att knacka formen mot bordet ett par gånger.
Låt stelna i kylskåp i minst två timmar.
Garnera med tranbär och mandelpulver. Njut! #weknowoats #fazeryosa