Bollar och prickar, rutor och ränder – och naturligtvis allt i piggt rött eller vitt! Lek med färgerna rött och vitt för att skapa en skojig och fräsch stämning på barnkalaset.

”Välkommen på vårt rödvita kalas, stig in! Ställ dig framför det rödvitrandiga tyget så förevigar jag dig på ett foto tillsammans med födelsedagsbarnet. Säg omelett!”
Rött och vitt från golv till tak

På det rödvita barnkalaset fungerar alla slags dekorationer – så länge de är röda eller vita! Lek med bollar och prickar, rutor och ränder. Med temafärgade pompombollar, silkespappersbollar, serpentiner och ballonger skapar du enkelt kalasstämning. Häng upp pappersbollar i grupper i hörnen i rummen, släpp upp ett antal heliumballonger i taket eller tejpa upp ett vackert konstverk av bollar i olika storlekar på väggen! Du kan hyra ballonghelium till exempel i en maskeradbutik. Vissa butiker fyller också ballongerna åt dig.

Du trollar fram bedårande sittkuddar av soffkuddar klädda med rödvita tygbitar som du spänner fast med band i sidorna likt en smällkaramell. Hmm, den här rödvitrandiga jättekaramellkudden ser väldigt bekant ut ... Av olikmönstrade tyger kan du också skapa skojiga flaggspel att hänga på väggar, i dörröppningar eller utomhus på trädgrenar.

Frestande färggrant festbord

Randiga sugrör, rutiga servetter, rödprickiga engångstallrikar och blommiga muggar! I den rödvita dukningen kan du djärvt kombinera olika mönster, så länge åtminstone en del av elementen är enfärgade.

 

Vita tårtpapper är praktiska som engångstabletter och ser bedårande ut på en helröd bordduk. Ett blomsterarrangemang som passar till temat får du av syltburkar målade i temafärgerna och fyllda med röda och vita nejlikor.

En sammetslent saftig Red Velvet-tårta eller färggranna tärningsformade tårtbitar fulländar det rödvita delikatessbordet. Duka även upp röda körsbär och vattenmelonklyftor, jordgubbar doppade i vit choklad, popcorn samt körsbärstomater på cocktailpinnar med en härlig gräddfilsdipp.

En skål med Marianne-karameller blir garanterat festbordets medelpunkt. Dekorera godisskålen med ett flaggspel som du gör av Marianne-godisomslag så får du ett riktigt konstverk. Du tillverkar flaggorna genom att vika godisomslagen till trianglar. Tejpa sedan de små flaggorna på en tunn tråd som du virar kring skålen. Jordgubbssaft, röd läsk och mjuk, gräddig vaniljglass ger gästerna energi mellan lekarna.

Vi leker i rött och vitt!

Ett skepp kommer lastat med röda brandbilar!
Vad allt kan skeppet lastas med? Åtminstone ketchupflaskor, röda brandbilar, vita kaniner och snöflingor. På det rödvita kalaset lastas skeppet enligt överenskommelse med antigen röda eller vita saker. Barnen sätter sig i en ring och rullar bollen i tur och ordning till varandra och säger: ”Ett skepp kommer lastat ...” Den första i tur som inte kommer på något att lasta skeppet med faller bort ur leken. Kom ihåg att man kan hjälpa kompisarna om det behövs!

Rödvita musikkuddar
Samla ihop vita och röda kuddar hemifrån i en ring. Om du inte har kuddar i rätt färger hemma kan du be varje gäst ta med en kudde hemifrån. Detta skapar ett spänningsmoment, när gästerna försöker klura ut vad kuddarna ska användas till. Du kan också skapa kuddarna själv genom att klä in soffkuddar med rödvita tygbitar. Bind fast det nya överdraget i båda ändarna av kudden med ett band i en lämplig färg. Också andra mjuka hemtextiler, som filtar och täcken, kan användas som lekredskap.

Leken börjar med att barnen ställer sig inuti ringen av kuddar. Det ska finnas en kudde färre än antalet deltagare. När du lägger på musik börjar barnen röra sig runt i ringen av kuddar. När musiken tystnar ska var och en försöka sätta sig på en kudde så snabbt som möjligt. Den deltagare som blir utan kudde faller bort ur leken. Ta sedan bort en kudde ur ringen innan spelet fortsätter. Spelet är slut när vinnaren sätter sig på den sista kvarvarande karamellkudden!

Skriv ut ett rödvitt inbjudningskort till barnkalaset här