På safaripartyt möter savannens mjuka färger djungelns sprudlande glädje och skapar en lättsam och uppsluppen stämning. Alla är välkomna – hakuna matata!

Djungeläventyr i vardagsrummet

Djungelns färger skapas av mjuka naturnära nyanser och klatschiga färgklickar: grönt, brunt, beige, orange, gult och rött. På safaripartyt kan det inte bli för mycket djurmönster – mönstrade tygbitar tar över bord, stolar och väggar. I bakgrunden spelar musik som passar till temat för att skapa de rätta djungelvibbarna!

Yuccapalmer och andra storbladiga krukväxter skapar autentisk stämning. Det går också enkelt att själv göra stora palmblad av kartong: vik kartongen på mitten, klipp ut ett blad och gör små snitt i kanterna. Av brunt kraftpapper kan du göra lianer genom att skrynkla ihop och vrida papperet till långa band. Du skapar en spännande grotta genom att täcka in ett bord med tyg och placera gröna remsor av kräppapper som öppning.

På safariäventyret följer alla mjukis- och plastdjur med samt figurer klippta ut kartong. Gör enkelt kikare till barnen av två toalettpappersrullar som du klär med grönt papper och binder ihop med en gummisnodd.

Vem upptäcker giraffen först? Och markattan som gömmer sig? Och var lurar egentligen flodhästen?

Naturinspirerat delikatessbord

Duka upp ett bord fullt av godsaker som även det smälter in i omgivningen: duka upp på ett djur- eller kamouflagemönstrat tyg på bakgården eller på vardagsrumsgolvet! Engångskärl i trä, gröna servetter samt muggar dekorerade med leopard- och zebratejp passar utmärkt till safaridukningen. Palmblad av grön kartong fungerar utmärkt även som engångstabletter.

Duka upp en klase minibananer, en skål gröna vindruvor och en tallrik med färggrant garnerade cupcakes. Saft i små skålar försvinner snabbt i safariäventyrarnas munnar. Om du vill servera tårta på safaripartyt kan du välja en fantastisk Tigerkaka.

Gissa djuret och skapa en lustig historia

Gissa djuret
Låt barnen i tur och ordning ta en lapp ur en påse. På varje lapp står namnet på ett djur. Lappen får inte visas för någon annan. Ett barn åt gången föreställer sitt djur, och de andra ska gissa om det är en apa, en giraff eller till exempel en papegoja. Gör djurläten, kryp och berätta vad du låtsas äta. Till slut får var och en rungande applåder för sitt uppträdande!

Lustig adjektivhistoria
Skriv en lustig historia om safaripartyt, men utelämna adjektiv och andra beskrivande ord. I slutet av partyt ber du barnen hitta på roliga beskrivande ord, som du kompletterar historian med.
”Det var en knarrande morgon. Prickiga Lisa väntade med spänning på att det korviga safaripartyt skulle börja. Först kom klargula Tina, och efter en stund kacklande Johan och krokiga Kalle. När sedan också gnäggande Maja kom, var hela kalasgänget samlat.

När gästerna hade kommit öppnade

Lisa de randiga blommorna och de tysta födelsedagspresenterna som de jättestora gästerna hade haft med sig. Sedan var det dags att slå sig ned vid det springande födelsedagsbordet och äta av de visslande godsakerna. Efter att ha ätit den studsande födelsedagstårtan sprang de håriga gästerna ut på den sockriga gården för att leka och spela. Alla hade vågigt roligt. När den rosa safaridagen blev till susande kväll var det dags för de rutiga safarigästerna åka hem till sina platta hus. Prickiga Lisa sade hej då till klargula Tina, sedan till kacklande Johan och sist till krokiga Kalle. Hon glömde nästan bort gnäggande Maja som var kvar i den glittrande djungeln ute på gården och åt av de peppriga safarigodsakerna. Efter att också den sista poppiga gästen hade gått hem var det dags att stänga de blommiga ögonen och drömma om nästa skramlande fest.