
Ingredienser
4 portioner
1 | lök |
1 | vitlöksklyfta |
2 msk | rapsolja |
en nypa malen cayennepeppar | |
¼ tsk | grovmalen svartpeppar |
¼ tsk | mald spiskummin |
en nypa torkad oregano | |
1tsk | chilikrydda |
1,5 dl | Mutti-pizzasås |
¾ dl | sojakross |
2 dl | vatten |
1 tsk | salt |
1 dl | vita bönor i tomatsås |
1 dl | konserverade kidneybönor utan spad |
Gör så här
Skala och strimla löken och finhacka vitlöksklyftan. Tillsätt olja i en kastrull och hetta upp. Fräs grönsakerna i olja.
Tillsätt kryddor och fräs ytterligare en stund. Tillsätt pizzasås, sojakross, vatten och salt.
Koka i cirka 20 minuter.Tillsätt bönor och koka i cirka 5 minuter. Smaka av. Servera med kokt fullkornskorn.
Klimatpåverkan av detta recept har beräknats. Klimatpåverkan av måltiden, kg CO2-ekvivalenter (källa: MTT):
Chili con veggie + fullkornskorn = 0,17