I Sverige firas fars dag andra söndagen i november. En högtid som är svår att missa när affärerna är fulla med Fars dagskort och erbjudanden om strumpor och slipsar till alla pappor. Fazer ger tips på hur du kan fira papporna i din omgivning med några alternativa presenter.

Familjetid

Vi börjar med en enkel men mycket uppskattad present som också är helt gratis. Många av oss spenderar för mycket tid fastklistrade framför våra mobiler och datorer så varför inte föreslå en teknikfri dag med familjen. Det spelar ingen roll vad ni gör så länge ni gör det tillsammans. Gå på en promenad, spela spel eller bjud varandra på en middag där ni lagar en rätt var. Om du tycker det är svårt att komma på idéer varför inte gå på bio – glöm bara inte att sätta mobilen på ljudlös!

Glada minnen

Att köpa dyra presenter kan kännas mycket om man inte har massa pengar över. Man kan såklart göra det lätt för sig och köpa en slips eller rolig mugg, men varför inte göra något speciellt i år? Har du en konstnärlig sida varför inte försöka rita ett minne ni har tillsammans på baksidan av en chokladkaka från Karl Fazer.

Rita ditt minne med en vass penna eller annan spets på chokladkakans papper. Du kan också skriva en hemlig kärlekshälsning som mottagaren får när han öppnar. När man öppnar chokladkakan syns bilden eller meddelandet ristad i chokladen. Slå in chokladkakan i fint inslagspapper och ge bort med ett hemmagjort grattiskort.

En fin överraskning

Ett fint sätt att visa sin uppskattning på är att skriva ett brev. Försök formulera några väl valda rader till mottagaren om er relation. Köp en chokladask från Fazer och öppna den försiktigt. Lägg ner ditt brev på toppen av chokladen, försegla asken och slå in i fint inslagspapper. Denna present kan komma att locka fram en tår i pappas öga eller bara få hans mun att vattnas av all god choklad.

Säg det med en burk

En tom glasburk kan vara så mycket mer än vad man först kan tro. Här kommer tips på hur du kan förvandla en tråkig förpackning till en oemotståndlig godisskatt. Fyll burken men din pappas favoritgodis från Fazer. Du kan till exempel lägga godisbitarna i färgordning så burken får fina lager. Om du känner dig kreativ kan du gärna dekorera burken med ett vackert band, en dekal från pappas favoritlag eller en hälsning.