Ingredienser

Chokladtryffel
100 g Ögon Bakchoklad 70% Premium
1 dl vispgrädde

Brownie
150 g smör
2,5 dl strösocker
1,5 dl Ögon Cacao
0,5 tsk salt
1 tsk vaniljsocker
2 ägg
1 dl vetemjöl
1 dl hackade mandlar

Marängspöken
3 äggvitor
1,5 dl strösocker
0,5 krm salt
25 g Ögon Bakchoklad 70% Premium (till ögon)

 

Gör så här

Chokladtryffel
Hacka chokladen grovt och lägg den i en bunke. Koka upp grädde
och häll sedan grädde över chokladen. Rör om försiktigt tills
chokladen har smält och det har gått ihop till en slät och fin
tryffel. Täck över och låt stå i rumstemperatur tills vidare.


Brownie
Sätt ugnen på 175 grader. Smörj en ugnsform som är ca 20x20 cm.
Lägg ett bakplåtspapper i botten på formen.
Smält smöret på låg värme i en kastrull. Tillsätt socker, kakao, salt
och vaniljsocker och blanda samman.
Vispa försiktigt ner 1 ägg i taget och arbeta in i smeten. Vänd
slutligen ner vetemjölet och blanda ihop till en slät smet.
Fördela smeten i formen och grädda mitt i ugnen i 20–22 minuter.
Låt svalna.
Ta ut kakan ur formen och låt svalna helt på en skärbräda. Bred
på tryffeln i en jämnt lager och ställ in kakan för att stelna helt i
kylskåpet, ca 45 minuter.
Skär brownien i 12 bitar.


Maräng
Smält chokladen och droppa ut små ögon på ett bakplåtspapper.
Låt stelna i kylskåp.

Lägg äggvitor, socker och salt i en skål eller bunke över ett vattenbad.

Vispa lite lätt tills alla sockerkristaller har löst upp sig. Ta bort
skålen från värmen och vispa med en elvisp tills marängen är blank,
toppig och har svalnat helt.
Spritsa ut marängen som små spöken på varje brownie och fäst
de små chokladögonen