Gör din Halloweenfest skrämmande bra och jaga upp dina gäster rejält! Här har vi samlat bra tips och råd för en fest som dina gäster sent ska glömma.

Se till att vara ute i god tid med ett "save the date" - kolla med vänner och familj så att de inte redan planerat någon annan fest samma dag.

Gör en läskig inbjudan med all nödvändig information som tid, datum, adress och om du vill att gästerna tar med sig någon mat eller dryck. Planerar du en maskerad, så glöm inte att nämna det i inbjudan – det hjälper förhoppningsvis dina gäster att välja passade kläder. 

Häxor och trollkarlar, spöken, troll eller skräckfilmstema är förslag på teman till för en Halloweenfest. En tävling för bästa utklädnad med härliga priser är ett bra incitament för gästerna att gå ”all in” med dräkterna. Var tydligt med om det är en fest bara för vuxna eller om dina vänner kan ta med sig sina egna små troll. Då undviker ni att någons utklädnad ger barnen mardrömmar och gästerna har tid på sig att fixa barnvakt. 

Skapa en Facebook-grupp, eller om du vill vara old school, skicka inbjudningarna med post. Ett tips för att få rätt känsla på inbjudningarna är att göra kaffefläckar på pappret och använda en brevstämpel. 

Skräckinjagande dekorationer 

Men några specialeffekter får du lätt till en kuslig stämning på festen. Du anar inte vad några svarta sopsäckar och spindelnät kan göra med ett rum. 

Gör lokalen spöklig genom att sätta upp sönderrivna svarta sopsäckar på väggen och hänga upp lakan i fönstren. Du kan också göra dukar av svarta sopsäckar som också underlättar städningen dagen efter. Skräm dina vänner genom att göra läskiga siluetter av spöken och märkliga siluetter genom att rikta lampor mot urklippta kartonger. 

Gör ohyggliga drinkar och snacks till dina vänner. Ändra etiketter på flaskorna till konstiga titlar som råttgift, häxdryck eller osynlighetsserum. Du kan även skvätta röd karamellfärg på glasen till dina blodtörstiga vänner. 

Halloween-lekar

Planera några lekar så dina gäster inte känns som ett gäng zombies. Dela upp gästerna i lag och se vem som snabbast kan packa in en person likt en egyptisk mumie i toalettpapper på kortast tid. Ett annat förslag är att hänga en sötsak från Fazer i änden på en pinne. Sätt en ögonbindel på en av deltagarna och låt dem försöka äta godiset utan att använda händerna. Snabbast vinner!