Julen är en älskad högtid som präglas av god mat och en samvaro med nära och kära. Vi njuter av både gamla klassiker och nya matupplevelser som för oss samman till samtal vid borden. Här har vi samlat härliga tips att prova inför julen!

DIY - pysseltips till jul!

Julkrans av praliner
DIY jultips

Att göra en egen julkrans av är jättelätt! För en krans behöver du ca. 300-500 gram Karl Fazer praliner. Använd en färdig frigolitkrans (finns i hobbyaffärer) som mall underst. Börja med att fästa pralinerna med limpistol bredvid varandra i kransens kant. Jobba dig sedan inåt och fäst praliner mot kransens innerkant. Fäst sedan ett snöre för att kunna hänga upp den. Klart!

Egen julkalender
DIY jultips

Gör din egna julkalender av tomma tändsticksaskar och fäst dem mot en tavla eller mot en kartong. Numrera och dekorera luckorna som du önskar. Fyll luckorna med en Fazerpralin eller något annat litet. 

Gröna kulor
DIY jultips

Ge bort Gröna kulor som en klubba! Fäst en pinne i varje Grön kula och doppa dem i smält Fazer Ögonchoklad. När chokladen fortfarande är varm så kan du doppa klubborna i valfritt strössel. Låt klubborna torka i rumstemperatur exempelvis genom att trycka ned pinnarna i en frigolitplatta. Lägg de färdiga klubborna i en papperspåse och ge bort presenten till någon du håller kär. 

Julgran med godis
DIY jultips

Prova att smycka granen med Karl Fazer praliner eller annat godis du tycker om! 

Choklad och kakao
DIY jultips

Gör din egna lyxiga varma choklad genom att blanda kakao och mjölk med några bitar choklad. Bjud en vän ut på en promenad och ta med drycken för extra värme.