Älskar du kanske blått, grönt eller vitt? Man kan åstadkomma perfekt julstämning även med dessa färger. Vi låter tomtarna behålla sina röda luvor, men dukar julbordet med våra egna favoritfärger.

Blå stund vid julbordet

Välj de mest dekorativa, stiliga och romantiska tallrikar du har i ditt skåp. Också mindre dekorativa tallrikar med blåa detaljer passar utmärkt. Tallrikarna för för- och huvudrätten kan vara lite olika, det är bara charmigt. Balansera det dekorativa med ljusblåa linneservetter, som bidrar med känsla och en lite mer avslappnad stämning. Ge helheten en jordnära finish med grankvistar i en blomkruka och blåmålade kottar.

Den blåa färgen är avslappnande och gör dig lugn – och just så borde ju julafton vara. Detta julbord är som den vackra stunden precis innan det blir mörkt, då tiden stannar för ett ögonblick.

 

Grönt glitter i juldukningen

Tänk om hela julen kunde skimra som Fazers klassiska Gröna kulor! Det kan den – placera bara marmeladkulor på bordet som härliga, ätbara dekorationer. De gröna kulorna kan också fungera som läckra hållare för placeringskorten. Placeringskortshållaren kan ätas upp när festen är slut, men kom ihåg att inte äta upp namnlappen.

Det gröna skapar en lugn och harmonisk stämning. Välj jordnära och rena färger, som ljusbrun och vit, tillsammans med det gröna. Lite spets och dekorativt glas gör dukningen festlig.

 

Skapa en vit jul med dukningen, om det inte är snö ute

På julen får man skoja till det lite, och vitt ger utrymme för skoj. Skapa en hisnande ljus stämning med en vit bordduk, vita servetter och vita tallrikar. Skapa kontrast i dukningen med silverbestick, salt- och pepparströare och vackra gröna snittblommor. Klara färger skapar glad stämning. Strö ut Wienernougat-konfekt över bordet på ett halvslarvigt sätt, som om de skulle vara där för att fresta gästerna.

Den vita färgen gör sinnet lätt och rent – och kan också skapa en munter stämning!