Börja

1. Du behöver totalt 6 stycken Karl Fazer-chokladkakor. Vi rekommenderar Karl Fazer Blå 145g eftersom den är enklast att skära.
2. Tips från oss är att inte förvara chokladen i kylen. Den blir nämligen svårare att skära i om den är kylskåpskall. 

Skär ut

3. Husets långsidor: Ta en chokladkaka, skär av en rad på kortsidan för att få den rätta längden på husväggen. Gör en till likadan.
4. Husets gavlar: Ta en ny chokladkaka och markera exakt mitt på chokladkakans kortsida och skär snett på båda sidorna där fyra rader börjar - så får du en gavel. Gör en likadan till.
5. Lägg långsidorna och gavlarna i kylen så att de stelnar.

Montera (1)

6. Använd tex en bricka eller skärbräda att montera huset på. Smält cirka häften av chokladen som har blivit över när ni skurit ut väggarna. Låt chokladen svalna lite så stelnar den snabbare när huset ska monteras.
7. Pensla ett tjockt lager choklad på gavlarnas kanter och tryck fast långsidorna utanpå gavlarna. Flytta huset försiktigt till kylen och låt stelna.

Montera (2)

8. Pensla smält choklad på toppen av gavlarna och långsidorna och lägg på två chokladkakor som tak. Foga ihop taknocken genom att spritsa med smält choklad. Låt stelna i kylen.
9. Husets tak: Använd två hela chokladkakor till taket.
10. Dags att dekorera!

Timmerstugan

Timmerstugan är för dig som gillar när det är lagom färgglatt. Taket är täckt med Avec, Marianne och Lontoo rae. Resten av huset är dekorerat med Finlandia, Avec och Amerikanska linser.

Lyxhuset

Detta hus andas lyx med sitt gyllene tak av Finlandia, Marianne, Wienernougat, Lontoo rae och Avec. Här bjuds vi även på en pastellig ingång av Avec och två extra bitar Karl Fazer.

Höghuset

Detta höghus i choklad har allt man kan önska sig - ett tak perfekt dekorerat med Lontoo rae, Finlandia och Avec. Här kan du använda dina favoritpraliner för att skapa en ingång.

Pärlhuset

Det här pärlhuset har dekorerade takplattor av Marianne, Wienernougat, Lontoo rae och Amerikanska linser. Marianne-kulorna bidrar till en majestätisk känsla.

Dekoration

Vad vore en julvärld utan en julgran, tomte eller snölycka? Här behöver du Finlandia, Gröna kulor, Marianne-kulor, Amerianska linser och dina favoritpraliner.

Julgran

Bygg en stor julgran med en bas på Gröna kulor & Karl Fazer-chokladkaka. Pynta sedan med Marianne-kulor och Amerikanska linser.