
Ingredienser
- 2 st stora plattor smördeg
- 25-30 st bitar Wienernougat
- krossad mandel
Dekoration:
- Florsocker
Gör så här
- Baka egen smördeg eller avfrosta färdig smördeg under ca. 1 timme. Bred ut plattorna till plåtens storlek. Skär smördegen till formen av en gran samt använd de överblivna bitarna för att göra stjärnan.
- Smält Wienernougaten i ett vattenbad eller i mikrovågsugn. Bred ut den smälta Wienernougaten på smördegsgranen och strö över krossad mandel. Placera den andra smördegsplattan på och skär ut "grenar" på sidorna. Snurra grenarna runt varandra.
- Placera stjärnan högst upp på granen.
- Grädda i 20 minuter i 200grader.
- Låt svalna en stund, dekorera sedan med florsocker.
Tips! Visste du att wienernougaten är vegansk? Använd därför en vegansk smördeg för en hel vegansk gran - låt smaka!