Ingredienser

Botten
175 g                            Havrekex
50 g                              Smält smör
1 tsk                             Rivet citron- eller apelsinskal

200 g                            Fazer ögon vit choklad
2 dl                               Vispgrädde
400 g                            Färskost 
1 dl                               Florsocker
2 tsk                             Vaniljsocker

Till garnering, valfroa kex och kakor, jordgubbar och maränger.

Gör så här

Finfördela kexen och blanda kexsmulorna med smält smör. Tillsätt rivet citron- eller apelsinskal. Klä en ugnsform (diam. 20 cm) med bakplåtspapper och tryck ut kex- och smörblandningen på botten av formen.

Bryt chokladen i bitar och smält den i mikro eller över vattenbad. Vispa grädden och rör ned färskost, florsocker och smält choklad. Lägg upp fyllningen på kexbotten i formen. Låt stå kallt och stelna till nästa dag.

Lösgör tårtan från formen och lägg upp den på ett serveringsfat. Garnera med färska jordgubbar, kex och maränger.