
Ingredienser
Pajdeg
3 dl | vetemjöl |
1/2 tsk | salt |
125 g | smör |
1 msk | vatten |
Fyllning
3 | ägg |
300 g | riven Västerbottensost |
2 dl | vispgrädde |
1 dl | lättmjölk |
1 tsk | salt |
1/2 tsk | malen svartpeppar |
Gör så här
Blanda mjöl och salt och nyp ihop med smöret. Låt pajdegen vila i kylen i en halvtimme.
Tryck ut degen i ett 0,5 centimeter tjockt lager i en smord pajform (24 cm i diameter). Nagga degen med en gaffel. Förgrädda pajdegen i 10–15 minuter i 200 grader.
Riv osten. Blanda ihop resten av fyllningens ingredienser, tillsätt osten och blanda till en jämn smet. Häll fyllningen i det förgräddade pajskalet och grädda i 200 grader i ungefär en halvtimme. Pajen är klar när fyllningen har stelnat och fått en vackert brun färg.