
Ingredienser
60 g | tjocka äggnudlar |
6 dl | vatten |
2 msk | rypsolja |
1 tsk | Sambal oelec |
1 tsk | socker |
1 tsk | salt |
2 | kycklingfiléer |
1 msk | sesamfrön |
300 g | isbergssallad |
1 | rödlök |
1 dl | sockerärtskidor |
1/2 | gurka, ca 150 g |
1 msk | färsk koriander |
1 msk | söt chilisås |
Gör så här
Koka nudlarna i vatten. Kontrollera koktiden på förpackningen. Låt rinna av och svalna.
Blanda ned olja, sambal oelec, socker och salt i nudlarna. Låt stå kallt och dra en stund.
Rosta sesamfrön i en torr stekpanna tills de får en gyllenbrun färg. Stek kycklingfiléerna i en het, torr stekpanna. Efterstek vid behov i ugn.
Skölj, torka och riv salladen. Skala rödlöken och skär den i tunna ringar. Skiva gurkan. Strimla sockerärtorna. Skär de stekta kycklingfiléerna i tunna skivor.
Lägg upp i en skål eller varva ingredienserna till färdiga portioner på tallrikar. Garnera med finhackad koriander och servera söt chilisås i en separat skål.
Klimatpåverkan av detta recept har beräknats. Klimatpåverkan av måltiden, kg CO2-ekvivalenter (källa: MTT):
Kyckling- och nudelsallad = 0,62