Ingredienser

Rulltårta
4 ägg
2 dl strösocker
1 tsk Fazer Ögon vaniljsocker
2 dl vetemjöl
1 dl potatismjöl
½ msk Fazer Ögon bakpulver
Gul färg, gärna gel men hushållsfärg går också bra

Fyllning
100 gram rumsvarmt smör
2,5 dl florsocker
3 msk passionsfruktjuice (ca 3-4 frukter)
1 äggula

Till dekoration

Passionsfruktsfrosting
50 gram färskost
100 gram Fazer ögon vit choklad
4 msk passionsfruktjuice (ca 4 frukter)
Ev. lite gul hushållsfärg

Citronfrosting
100 gram färskost
100 gram Fazer Ögon vit choklad
Citronzest från ½ citron

Fazer påskdragéer
Citronmeliss

Gör så här

Frosting

  1. Till passionsfruktsfrosting – smält vita chokladen över vattenbad. I en skål lägg i färskosten och blanda i den smälta chokladen, lite i taget. Rör om och blanda i omgångar i passionsfruktjuicen. Lägg frostingen i en spritspåse med valfri tyll.
  2. Till citronfrosting – smält vita chokladen över vattenbad. I en skål lägg i färskosten och blanda i den smälta chokladen, lite i taget. Riv i citronzesten och blanda. Lägg frostingen i en spritspåse med valfri tyll. Lägg frosting på kyl i tre timmar.

Rulltårta

  1. Vispa ägg och socker pösigt. Smeten ska vara väldigt vit.
  2. I en separat skål blanda vaniljsocker, vetemjöl, potatismjöl och bakpulver.
  3. Sikta över mjölblandningen i äggsmeten. Och rör försiktigt runt med en slickepott för att inte ta bort luften i smeten.
  4. Ta ca 1 dl av smeten i en annan bunke och färga den gul.
  5. Spritsa ut den genom tratt eller spritspåse i valfritt mönster på bakplåtspapper.
  6. Lägg försiktigt in bakplåtspappret i frysen och låt frysa till smeten stelnat, ca 30 minuter.
  7. Sätt ugnen på 225 grader.
  8. Ta ut bakplåtspappret från frysen och häll över smeten, bred ut den så den täcker hela plåten.
  9. Sätt in i mitten av ugnen och låt baka i ca 5 minuter. Håll koll då alla ugnar är olika.
  10. Under tiden klipp till ett nytt bakplåtspapper.
  11. Ta ut rulltårtan och vänd på det nya bakplåtspappret. Dra försiktigt av bakplåtspappret som rulltårtan bakats på. Låt svalna.

Fyllning

  1. Vispa smör och 2 dl florsocker poröst.
  2. Gröp ur passionsfrukterna i en sil och pressa ut så mycket saft ur passionsfrukterna som möjligt. Blanda saften med resterande florsocker.
  3. Tillsätt passionsfruktjuicen och äggulan och vispa till en jämn smet.
  4. Bred ut smörkrämen på den avsvalnade rulltårtan.
  5. Rulla ihop rulltårtan.

Dekoration

  1. Spritsa ut de två olika smakerna på frosting över rulltårtan i ett fint mönster.
  2. Dekorera med dragéer och citronmelissblad.